Noosa!!
Na de zoo was het dus op naar Noosa, rond zo'n uur of 16.30 reden we richting Noosa wat ongeveer een uurtje duurde. Aangekomen in Noosa was het zoeken naar het hostel/bush camp waar we naar toe moesten. We reden Noosa binnen en zagen de ene naar de andere resort en hotel maar geen Gagaju bush camp ?. Gelukkig kwam ik opeens iets bekends tegen het busstation waar ik op mijn heen reis van Brisbane naar Hervey bay even gestopt was. Hier was gelukkig een informatie tentje die nog niet dicht was. Wij naar binnen om te vragen hoe we bij het bush camp konden komen, het eerste wat de vrouw zei was: ow daar begin ik niet aan dat gaat nooit goed als ik het vertel. Nou lekker dan, maar ze belde wel meteen naar de receptie van het bush camp en die persoon heeft mij alles uitgelegd en ik heb het zo goed mogelijk opgeschreven!! Wij weer terug de auto in en opzoek naar het bush camp. Die vent had gezegd hou het water aan je linkerhand dus wij doen dat, komen we opeens een informatiecentrum tegen en het busstation. Wij echt zo van uhh hier zijn we net ook al geweest of nieuhht?!?!? Nou lekker dus, we hadden een rondje van de zaak gereden gheheh. Wij nogmaals proberen, nu gelukkig wel de goede kant opgegaan en kwamen niet meer terug bij het informatiecentrum. Ik had mijn kladpapiertje aan marcel gegeven die er natuurlijk niks meer van snapte (en ik ook niet meer!!) maar toen opeens stond er iets op het blaadje wat ook langs de weg stond dus wij er meteen in. Het was ondertussen al lekker donker geworden dus de weg vinden was iets moeilijker geworden maar we zijn in één keer goed gereden. De man van het bush camp had gezegd dat we op een gegeven moment een hobbel weg tegen kwamen van ongeveer 2km. Nou en hobbelen was het hoor, was een zand weg met mega veeeeel kuilen. Gelukkig had mijn 4WD daar geen problemen mee en kwamen we net voor 6 uur aan. Wij daar inchecken hadden we officieel even moeten bellen om te herbevestigen maar dat had Wiebe natuurlijk niet gedaan, maar geen probleem was plek zat! S'avonds bij het koken van onze noodles 2 gezellige Belgische dames tegen gekomen die ook in onze groep zaten. Niet al te laat naar bed want de volgende dag moesten we al weer vroeg op om uitleg te krijgen van het kanoën en de route die we moesten volgen. Na de uitleg even wat ontbeid genuttigd en op naar de kano's. De eerste dag moesten we 3,5km heen en 3.5 weer terug kanoën, aangekomen op de stop zijn we naar een strandje gelopen waar het helaas bewolkt was maar dat maakte niet uit we konden even lekker op het strand een tukje doen ?. Na het tukje weer terug gelopen en de kano's gepakt en weer terug gegaan. S'middags toen we terug waren even naar het centrum gegaan om eten voor de avond en volgende dag te kopen. Die avond al vast de sauce voor de pasta klaar gemaakt zodat we dat niet de volgende avond op de andere camping hoefde te doen na 7km gekanood te hebben. Later die avond nog gezellig bij het kampvuur gezeten en onze heeeerlijke goon gedronken te hebben heb ik het tentje opgezocht waar we die avond in moesten verblijven. Deze ochtend gelukkig niet zo vroeg op we hoefde namelijk pas om 9.30 weg en de info hadden we al de avond er voor gekregen! Maar ja toen werden we rond een uur of 8 wakker en het had de hele nacht gegoten (niks van gemerkt trouwens). Dus ja hadden we nog wel zin om weg te gaan aangezien de voorspelling buien gedurende de hele dag zou zijn? Na even na gedacht te hebben hadden we besloten te gaan, de Belgische meiden gingen ook en ook nog 4 Engelse meiden (de 4 andere gingen niet mee, hadden geen zin in de eventuele regen). Alles ingepakt in tonnen die meegingen op de boot en rond een uurtje of 10 iets later dus gingen we op weg. De hele dag is het mooi gebleven wel wat fris maar hadden genoeg kleding bij en aan. Onze eerste stop was een plek waar je met een touw het water in kon springen, maar aangezien het toch nog iets te koud was dat maar niet gedaan. Wel ff een pauze genomen. Daarna verder naar de camping gekanood, nou dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er stond een mega stroming en waaide ook nog is dus waren helemaal kapot toen we aangekomen waren. Snel de tentjes opgezegd wat ook weer makkelijker gezegd dan gedaan was, klopte niet veel van maar stonden gelukkig wel. En toen maar is even een rondje over de camping gedaan. En daarna onze zelf gemaakte pasta gegeten. Heeeeerlijk!!!! S'avonds zou er een lokale muziek avond in de kroeg daar zijn dus wij daar heen en gezellig met een biertje in de hand naar de lokale bandjes geluisterd welke soms echt wel goed waren. Toen maar de tent opgezocht aangezien we al weer om 6.30 op moesten om op tijd te vertrekken zodat we om 9.30 weer bij het camp terug zouden zijn. Alles ging goed, snel alles opgeruimd en hup de kano's in. De terug weg ging redelijk goed (getrainde roeiers nu) en waren dus ruim op tijd. Alles daar weer opgehangen en onze borg terug gekregen, daarna even rustig op mijn laptopje de foto's bekeken en de Belgische dames nog geholpen om foto's op cd te zetten. Maar goed voordat dat alles gelukt was moest wel de RACQ langs komen en ja wie zijn dat de Queensland ANWB, Wiebe had heeeeeel slim zijn auto sleutels in de auto laten liggen en de deuren op slot gedaan. En de mensen van het bush camp hadden nog wel geprobeerd maar kregen hem niet open. Dus Wiebe was 206 dollar lichter maar kon gelukkig wel weer zijn auto in. Het koste die vent echt maar 10seconde en open was mijn deur. De rede waarom het 206 dollar koste was dat ik me nog niet lid had gemaakt, en meteen 2 jaar lidmaatschap moest afsluiten en dat was dus ipv 110 voor een jaar 206 geworden. Hopelijk kan ik hem mee verkopen met de auto als het zo ver is...nou dat was dus wel weer een leuke maar pijnlijke ervaring die nooit meer gaat gebeuren, nou ja ben nou toch lid dus laat ze maar komen ?! Dat was het bush camp, erg gezellig en leuke ervaring. Volgende verhaal is terug komst in Hervey Bay en Fraser Island. Greeetzz Wiebe
heee krullebol, van harte gefeliciteerd met je verjaardag daar in den verweggiestan!
had graag een borrel willen komen drinken maar kon geen vrij krijgen vandaag.
doen we het volgend jaar maar en toosten wij straks gewoon op jouw verjaardag hier in huize louter
fijne dag, fijne trektocht en ik blijf je verhalen met plezier lezen.
dikke kussssss
Sorry neef je nigt is een 1 dag te laat met feliciteren ....Maarre VAN HARTE met je ... e!!
Je verhalen zijn elke x weer 1 enorm plezier om te lezen..moet er meer dan eens hartelijk om lachen.
Enjoy and have fun.
Lieve groet uit heerenveen