wiebe-on-the-move.reismee.nl

Airlie Beach and Whitsundays

Na onze scooter ervaringen in Town of 1770 was het weer tijd om verder te reizen richting Airlie Beach wat ongeveer 7 uur zou duren aangezien het toch wel 700 km waren die we moesten afleggen. Ook al waren het veel km het landschap bleef veranderen dus niet vervelen. Voor onze lunch waren we van de snelweg afgeweken en over het spoor gegaan. Wat zagen we opens daaro??? ZEEEEEEEE hoe vet, gewoon uit het niets was daar de zee, waar we dus waarschijnlijk al uren langs gereden waren maar niet vanaf de snelweg konden zien. Daar heeft Marcel lekker eiren op toast gemaakt, en heb ik ons hostel Magnums en de boot Pegasus voor de WhitSundays herbevestigd. Tegen de avond kwamen we aan in Airlie Beach waar we bijna tegen ons hostel aanreden. Daar konden we helaas niet onze auto parkeren op hun terrein, maar voor de deur mocht er na 17.30 gratis geparkeerd worden en dat was het al geweest. Wij inchecked, waar ik meteen mot had met de receptionist aangezien ze om mijn ID vroeg en ik die niet zo graag afwilde geven, maar toen mocht ik ook mijn Padi kaart achterlaten dus dat was wel goed, spullen gepakt en de kamer ingegaan waar het ontzettend warm was niet normaal de airco stond aan maar werkte echt voor geen meter. Daarna lekker door het straatje gelopen en bij de Kebab plaats heerlijk kebab gegeten. Daarna de auto snel verplaatst aangezien ik geen zin had om vroeg op te staan (7uur) om de auto te verplaatsen. Margriet iemand die ik via de Sydney groep ken was toevallig ook daar dus die heb ik daarna even gezellig opgezocht samen met Marcel en gezellig een biertje gedaan en natuurlijk bij gepraat over wat ik allemaal gedaan had en zij in de tijd dat we elkaar niet gezien hadden. De volgende dag gecheckt of de auto er nogsteeds stond en geen bekeuring gehad had, wat gelukkig niet gebeurt was. Daarna via een wandelpad richting de lagoon gelopen en daar heerlijk wat gelezen en muziek geluisterd. Savonds lekker pizza gegeten die Marcel getrakteerd had, en weer gezellig een biertje gedaan met Margriet.

De volgende ochtend (17-7-09) was het tijd om te gaan inchecken voor onze zeiltocht bij de Whitsundays, dat moest na 10.30 gedaan worden bij een rotonde in de haven, wij daar wachten niemand. Ik maar weer bellen waar het was, was het in een shop waar je nergens van de buitenkant kon zien dat het daar moest (hoe irr). Maar goed daar ingecheckt natuurlijk weer $55.00 betaald aan belastingen maar ja dan zal je ook wat hebben. Die middag nog even gezellig Margriet gezien aangezien die weg zou zijn uit Airlie Beach als wij terug zouden zijn. En toen was het tijd om weer terug te gaan naar de zelfde plek waar dus ook de boot zou vertrekken. Wij daar wachten komt er opeens een gozer aan die Paddi heet en die probeerde een beetje stemming in de groep te brengen maar dat lukte hem nog niet echt in het begin, de groep moest nog even los komen. Wij met z'n allen richting de boot, daar kregen we onze hutten aangewezen, waar we onze spullen moesten dumpen en daarna weer naar het dek waar we het veiligheids praatje kregen! Daarna was het even relaxen op dek, en toen werden we geroepen voor het eten. S'avonds met een drankje (gooooon) op het dek naar de sterren gekeken wat echt super mooi was tot dat het te koud werd en toen heb ik mijn hut opgezocht. Volgende ochtend was het weer vroeg opstaan, de motor ging al om 5.30 aan ofzoiets echt te vroeg!! maar wel goed voor de zonsopgang die helaas door de wolken wat minder was maar blijft toch vet op een boot de zonsopgang bekijken. Tijd voor ontbeid en opzoek naar onze volgende aan meer plaats, daar konden de niet duikers en duikers gaan snorkelen en zouden de introductie duiken plaats vinden net als mijn opfrisduik aangezien ik 2 jaar niet meer gedoken had. Paddi was de duikinstructeur en was echt super irr, wilde dat alles super snel ging dus voelde me een beetje gehaast, maar ging wel allemaal goed. Daarna meteen een mooie duik gemaakt, en een schildpad gezien (blijft altijd leuk). Maar helaas toen ik op de boot kwam werd ik echt misselijk en was ik de eerste die over de reling hing! Dus geen lunch voor mij, maar Christina (duits meisje) had even een bordje voor gemaakt die ik eventueel later kon gaan op eten. Tijdens mijn geweldige reling ervaring zijn we richting Whiteheaven Beach gevaren een van de mooiste stranden van de Whitsundays te gaan bekijken. Daar lekker mijn lunch opgegeten aangezien het op vaste bodem wel ging!! Daar even een tukje gedaan, en daarna eens wandeling naar een uitkijkpunt waar je mooi de verschillen kon bekijken. Toen was het tijd voor de laatste avond op de boot en dat hield in lekker zuipen, de rest van mijn 4 liter goon opgedronken (oja en ook uitgedeeld) Was echt super gezellig, en heb dan ook in 1 van de crews slaapzakken geslapen op het dek aangezien hij iemand anders gevonden had. Dus heb heerlijk onder de sterren geslapen. Volgende ochtend was het tijd voor de laatste duik, eerst begon Paddi over een GROT duik (hoe vet) maar een Italiaans mens durfte dat niet dus toen ging dat niet door, toen zou het een onbegeleide duik zijn maar dat durfte ze ook niet dus toen werd het een saaie begeleide duik en jammer genoeg was het ook niet het beste rif waar je kon duiken dus viel het helemaal tegen. En op de een of andere reden was ik na deze duik ook weer zeeziek dus was beetje jammer, maar gelukkig was de hangmat vrij op de boot en heb ik die meteen inbeslag genomen en heb ik lekker tot de haven daar ingeslapen. Toen was het tijd om afscheid te nemen van alle mensen van de boot en te kijken of de auto er nogsteeds stond? En jah hoor die stond er nog, alleen zag ik wel een briefje op het raam zitten dus ik dacht en van NEE een boete maar het was een briefje van de twee Belgische meiden (Elke en Katrien) die we in Noosa bij het Kanoen hadden ontmoed. Om te zeggen dat ze nogsteeds in Airlie Beach waren. Wij dus die bellen en later die dag ff gezellig opgezocht. Eerst weer naar het 'gewelidge' hostel Magnums om onze tent voor 1 nachtje op te slaan. De volgende dag was het weer tijd om alles in te pakken en richting Ayr te gaan aangezien zien ik daar een van mijn mooiste duiken zou gaan maken!!! Maar dat in het volgende verhaal.

Greetzz Wiebe

Ria Hoorn

Ik wil je eerst even bedanken voor de prachtige kaart uit centraal australie ULURU . Is die rots formatie werkelijk rood??? wat een prachtig gezicht. Dan je leuke verhaal waaruit duidelijk blijkt dat je nooit zeeman zou kunnen worden i.v.m zeeziekte of was het de combinatie goooon en zee??? Wat is goon? een soort bier? wijn? sterke drank, En al die mooie dieren die je ziet, ook wel enge begrijp ik maar te gek . Wat ik ook zo bijzonder vind is dat je toch weer steeds oude bekenden tegenkomt in dat inmens grote land. Jammer dat je reisgenoot Marcel weer naar Nederland moest want samen op reis is toch altijd wat prettiger en safer dan in je uppie. Je ontmoet dan wel weer andere mensen maar die moeten dan ook wel dezelfde interesse hebben en dezelfde kant op willen als jij/ Ik smul in ieder geval van je verhalen en ik hoop zeker in 2010 of 2011 met mijn zus ook een leuke trip te ondernemen. Ik zit u even met een knie of heup probleem maar ik ga ervanuit dat dat goed komt
En dat probleem heeft ook weer zijn goede kant , want wat in het vat zit verzuurt niet en kunnen we nog wat meer sparen zodat we veel dingen kunnen doen.
Lieve Wiebe nog gefeliciteerd met je broer straks de 8 ste , Ik zie uit naar je volgende verhaal. auto doet het nog goed begrijp ik.

Truus Brandjes

Dag Wiebe
Wat een ervaringen voor je dat je dit allemaal beleefd, knijp je jezelf af en toe in je arm om te voelen dat het echt is wat je allemaal ziet Wiebe? Heel leuk voor je hoor,en dat duiken lijkt mij geweldig, maar ook beetje eng. Ik wacht je volgende belevenissen met spanning af. Groeten en alle goeds van Truus en Cor.