wiebe-on-the-move.reismee.nl

Cape Tribulation - Cooktown - Cairns

Na onze nacht in Mossman zijn we vroeg vertrokken richting Cape Tribulation, de weg er naar toe was echt super, teneerste moesten we met een veerpondje over en daarna kregen we een kronkelweg aangeboden met geweldige uitzichten aan onze rechterhand. Naast de geweldige uitzichten kwamen we ook langs mooie strandjes, waar we even wat leuke en mooie foto's gemaakt hebben. Daarna zijn we langs een mangrove gelopen waar we aparte bomen tegen zijn tegen gekomen en een super vette soort van leguaan tegen gekomen in een boom. Daarna zijn we doorgereden naar de camping PK's Jungle Village waar we echt een goede plek uitgezocht hadden lekker in de schaduw. Daar hebben de rest van de dag lekker gerelaxed, boekje lezen chillen voor de tent beetje de camping verkennen. De volgende dag heeft Marcel de heen weg van de Bloomfield track gereden, de eerste 4wd track die ik met mijn auto gereden heb. Was echt super vet track waar we een paar uur over hebben gedaan en uitkwamen bij Cooktown, Queenslands eerste plaatsje waar nog geen aboriginals woonde toen Captain Cook zijn bood daar aanmeerde, en dus alleen door buitenlanders werd bezet in het begin het was ook een stadje van hoop, aangezien er goud gevonden werd. Voordat we daar aankwamen moesten we eerst door beekjes heen, over onverharde grindwegen en door kleine dorpjes kwamen we bij een hotel the Lions Den Hotel waar we heerlijk een hamburger naar binnen gewerkt hebben. We zijn daarna door gereden naar Cooktown en hebben daar ff rond gelopen door het stadje beetje gerelaxed op een bankje en toen was het mijn beurt om terug te rijden en dat was natuurlijk nog veel beter dan er naast zitten. Wist natuurlijk nu wel wat er zou gaan komen dus kon iets harder rijden zonder brokken te maken. Op de terug weg kwamen we nog wat kleine bosbrandjes tegen heel vaag gewoon naast de weg stond het hoge gras in de fik!! En moesten we ook nog over een nieuw stukje weg wat ze echt een uur daarvoor hadden neer gelegd wat ook best wel grappig was aangezien alle steentjes in de wielkassen een mega lawaai maakte!!!! Hier en daar toch iets te enthousiast gereden en was het dus soms iets meer dan een beetje hobbelen :P!! Heb me dus echt wel vermaakt en smaakt in ieder geval naar meer van dit soort wegen!!! Na deze rit waren we S'avonds toch echt wel uitgeput en was het na het kijken van een filmpje buiten bij de tent tijd om te gaan pitten. The next day was het tijd om wat uit te rusten en een rustig wandeling te maken naar een natural pool, en daarna door naar het strand om lekker te relaxen. Nou niets was minder waar toen we bijna op het strand waren begon het toch te gieten!! niet normaal even een tropische regenbui en die hield helaas niet echt op dus toen was het maar in de regen terug lopen naar de camping. De hele dag door bleef het regen dus hebben maar een beetje in de keuken gezeten en heb ik maar weer is een wasje gedaan en wilde het drogen in de drogers die voor geen meter werkte dus was nog steeds alles nat en buiten regen dus beeeeetje jammer. We hadden die ochtend een night walk geboekt door het regenwoud toen we nog niet wisten dat het ging regen. Wij klaar staan bij de receptie (gelukkig opgehouden met regenen) en werden we opgehaald door het bedrijf. Na een kort ritje naar hun bedrijf was het tijd om een regen jas mee te nemen (ingeval van) en een zaklap om door het bos te gaan lopen opzoek naar kikkers, slangen, spinnen, leguanen etc. we kwamen helaas niet echt super veel tegen maar er zaten wel gelukkig een paar grote spinnen bij, een Cane toad pad (giftige kikker) en weer een soort van leguaan die in de boom aan het slapen was. De dag daarna zijn we naar Cairns gereden met een pitstop in Port Douglas hebben gemaakt om even te eten en op de markt te lopen. Daarna hebben we ons tentje opgezet bij Cairns Holiday Park waar we 2 nachten betaald hadden aangezien Marcel daarna weer terug naar Nederland zou gaan. De volgende dag zijn we naar Kuranda gegaan, een klein plaatsje waar ze een water val hebben en waar ze natuurlijk ook weer genoeg toeristenshops hadden waar ze allemaal het zelfde verkochten. Bij die waterval kwam ik op de heen weg echt stom toevallig een Sebastiaan tegen die ook in het vliegtuig zat die met de groep naar Sydney vloog en die ging ook naar de zelfde camping als Marcel en ik. In Cairns een beetje rond gelopen, nog afgesproken met Elke en Katrien de twee Belgische meiden waar we gezellig in de stad mee gegeten hadden. Toen heb ik 28 juli Marcel om 5uur S'ochtends afgezet op het vliegveld van Cairns en was het weer tijd om voor mij alleen door te reizen. Aangezien ik geen zin had om nog te betalen op de camping heb ik mijn auto buiten het terein geplaatst (aangezien ze een slagboom hadden) en ben ik gewoon door gelopen met mijn spullen zo dat ik daar gratis kon verblijven. Volgende verhaal gaat over wat ik allemaal in Cairns gedaan heb en vertrek richting Alice Springs.

Lieke

Wat een avonturen wiebe! kei leuk! ik ben weer in ons koude kikkerlandje! nu cv enzo maken haha echte leven begint weer! Blijf nog maar lekker lang daar en geniet van alles! veel plezier!

hele dikke kus

Ankie

Hej Wiebe!! Waar zit je nu? Je verhalen lopen een beetje achter ;) Ik ben alweer 3 weken terug in Nederland :( Mis Australie echt! Maar wel leuk om iedereen weer te zien in NL! We gaan trouwens weer naar sneakerz volgende week zaterdag. Heb er echt super veel zin in! xx