Melbourne en NYE in Sydney
09 jan. 2010
🇦🇺
vanuit Australië
2 maanden Melbourne wat kan ik daar nou is over gaan schrijven, tis eigenlijk net als thuis alleen dan leven in een hostel. Als je ergens voor een langere periode zit dan wordt het een heel anders leventje dan als je lekker aan t reizen bent. De bedoeling van Melbourne was om snel een baantje te vinden om daar voor 2 maanden te doen. Oja zat eingelijk niet echt in Melbourne maar in St Kilda een suburb ten zuiden van Melbourne waar veel backpackers waren en je niet ver hoefde te reizen naar t strand en stappuh. Zat daar als eerste in een gezellig druk hostel Coffee Palace, waar de meeste mensen zich elke dag volgoten met drank en niks anders, toch niet echt mijn ding. Na een tijdje zoeken een huis gevonden waar ik als nog een slaapkamer deelde maar was wel lekker relaxed daar. Heb daar zo'n vier weken verbleven. En oja van dat werken is eigenlijk niet echt helemaal gelukt, heb wel voor zo'n ander halve week gewerkt bij een australisch databedrijf, datacom. Hiervoor moest ik echt het meeeest saaie werk voor doen en eigenlijk ook wel beetje irritant werk. Ik moest Nederlandse bedrijven bellen en dan de adres gegevens controleren, dit was natuurlijk weer makkelijker gezegd dan gedaan! Veel van deze bedrijven waren eenmans zaakjes wat dus inhield dat je vaak kinderen en vrouwen aan de telefoon kreeg die echt zo iets hadden van willen jullie nou weer. Of bedrijven die totaal niet wilde mee werken, te veel vragen stelde of gewoon meteen ophingen. Maar goed het betaalde goed en was toch eigenlijk wel lekker makkelijk werk. Beetje internetten onder het werk, een keertje mijn moeder gebeld en dan zo nu en dan ff een belletje doen. Ondertussen natuurlijk ook opzoek naar werk voor erna maar ja na weet niet hoeveel internet cv's eruit gedaan te hebben en ingeleverd te hebben bij winkels en restaurants was ik er wel een beetje klaar mee (in de loop van zo'n 5 weken). Naast 't zoeken naar werk zat ik relaxed tijdens regenachtige dagen lekker tv te kijken, foxtel waar echt mega veel zenders zijn dus dat was wel hendig. Daarnaast zodra 't een beetje lekker weer was ff het park in of gezellig ff chapel st op, had ook een Bibliotheek gevonden waar ik gratis kon internetten, dus toen ik nog werk zocht was ik daar veel. Ook wel momenten gehad dat ik echt dacht waarom blijf ik hier en gaan ik niet gewoon lekker vast naar Thailand enzo, maar ja dan zou ik oud en nieuw missen in Sydney wat ik toch echt wel wilde gaan doen. En natuurlijk was er hier in Melbourne ook een Sinterklaas, dus wij op 3 december naar een klein barretje in south yarra sinterklaas vieren, ik Marieke, Debbie, Loes, Rachelle en Sophie. Daar aangekomen dachten we echt van is het hier, dus wij jugs met bier bestellen want moesten nog even in de stemming komen. Maar is echt super gezellige avond geworden, sinterklaas heeft ook nog cadeaus uitgedeeld en ik kreeg een geweldige hoofdlamp voor het kamperen. Kerst mocht natuurlijk ook niet ontbreken en de avond er voor gezellig wezen stappuh, en de dag erna gezellig bij een winderig strand zitten picknicken.
En 27 december was het dan toch echt zo ver, ik had van Hand (broer van Sjac, oude overbuurvrouw van mn ouders) een campervan gehuurd voor 55 dollar per dag, koopje want tijdens dezer tijd zijn ze rond de 130dollar per dag en dan is ie nog kleiner ook. Ik, Loes en Stefan (iemand die ik in Melbouren heb leren kennen) zijn gezellig met z'n drieen via de kust naar Sydney vertrokken. Onze eerste stop zou eigenlijk Wilsons Promontory NP, maar helaas waren de speciale toeristen plaatsen al weg gegeven voordat wij er waren dus toen moesten we een andere plaasts vinden. Wij dachten nou dan maar ff wat extra kilometers maken en kijken wel wanneer het donker is. Toen hebben we gratis ergens op een parkeerplaats gestaan, waar je met 2 minuten op het strand stond. Daar ff snel een pasta in elkaar geflanst en daarna lekker filmpje in de camper gekeken. De volgende dag hadden we niet echt een plan, dachten gaan gewoon lekker reiden. Die dag zijn we door Lake Entrance gereden en natuurlijk even van het uitzicht genoten! Daarna weer verder want ja zo'n camper gaat natuurlijk niet harder dan 100km per uur en de km blijven net zo veel en ja het advies was ook nog is om 90km per uur te rijden dus deden we dat nettjes. Die avond hebben we bij een camping heerlijk gratis illegaal gedouched en gebruik gemaakt van de BBQ's waar onze heerlijke biefstuk op lag. Daarna zijn we door gereden voor een paar km en hebben bij Quarry Beach geslapen en dat was echt bijna letterlijk op het strand, heerlijk er waren ook nog vissers die de hele avond door gegaan waren en s'ochtends weer weg waren voordat wij wakker waren. Laatste avond van onze trip voor Sydney hebben we natuurlijk weer gratis geslapen weet helaas het plaatsje niet meer maar stonden gewoon weer bij het strand en konden lekker gebruik maken van de BBQ's. En toen was het dan toch echt Sydney de eerste en laatste stad die ik in Austalie aangedaan heb en moet eigenlijk zeggen tis toch echt niet mijn stad veeeeelste druk. Maar goed eerst even die campervan ergens parkeren waar hij niet meer veplaatst zou moeten worden, dat in de buurt gedaan van een hostel waar een vriendin van Stefan in zat zodat we daar lekker de faciliteiten konden gebruiken :D. Toen even George st opgegaan waar ik echt weer zoiets van owwneeee niks voor mij Sydney. En ja de volgende dag was het dan toch eindelijk 31 december oud en nieuw, het was een lange en vermoeiende dag maar zkr wel vet. Hebben zo'n 8uur in Circular Quay zitten wachten op het vuurwerk, om zo'n 9uur gingen de eerste vuurpijlen de lucht in en die waren al vet. Toen om de zoveel tijd stond iedereen weer opstaan om wat vuurwerk de lucht in te zien gaan. En ja dan is het toch eindelijk 12uur echt het was echt soms 1 vuurzee vanaf de brug maar echt zo gaaf dat ik de hele tijd met een glimlach stond te kijken. Daarna ging iedereen als een kudden dieren richting de uitgaans straaten en zag het dus echt zwart van de mensen. Wij naar Oxford st geweest waar we nog een paar uurtjes wat biertje hebben weg gedronken, erg gezellig. Op 2 januari heb ik de campervan naar een vriend van Hans gebracht die net ff boven Sydney woonde en kreeg heel lief avond eten aangeboden. Daarna met de trein weer terug naar Kings Cross waar ik de laatste dagen van mijn Australie avontuur verbleven ben. Echt zat in een crappy hostel maar wel gezellig met Loes, Rachelle en Sophie op een 4 persoons kamer dus dat was wel lekker vertrouwd. Heb nog 1 ding gedaan wat ik moest doen voordat ik Australie mocht verlaten en dat was surfen, jaja na 10 maanden toch echt eindelijk op een surfplank gestaan. Ik naar Manly met de ferry waar ik mijn 2uur durende surfles had, eerst even gezellig wat rek en strek oefeningen doen en daarna kregen we uitleg over golven en een heleboel andere dingen wat ik eigenlijk niet zo goed onthouden heb (whahah). En ja toen eerst wat geoefend op het strand en daarna het water op. Echt ging natuurlijk niet de eerste paar keer maar heb toch echt wel 3x gestaan tot aan t strand wat ik best wel goed vond van mezelf, en helemaal omdat de eerste x het was zonder hulp van de instructeurs. Zaterdag de 9 was mijn laatste avond in Sydney, overdag niet zo veel gedaan maar s'avonds helemaal uit mijn plaat gegaan samen met Rachelle, Sophie en Oliver in de Gaff een echt backpackers barretje op Oxford st. De volgende dag moest ik nog tot 7uur wachten totdat ik met een taxibusje naar het vliegveld kon, daar flot ingecheckt en waarbij ik bij de douane er achter kwam dat ik nog een steeksleutel van mn auto ergens in mn tas verstopt had dus dat was wel weer even gezellig lachen met de vrouw achter de douane. Daarna nog even gezellig een uurtje met Marieke lopen bellen, voordat ik het vliegveld in ging en een boomerang gekocht die ik toch wel wilde hebben voor mezelf. En toen was het 9uur vliegen naar Hong Kong waarvan ik er gelukkig 5 geslapen had, daarna 5uur wachten op Hong Kong airport waar ik nog is 2uurtjes heb liggen slapen en toen was hopa het vliegtuig in naar Bangkok, die er 2uur en 20minuten over deed. En ja dan sta je opeens op Bangkok airport een hele andere wereld, maar dat in het volgende verhaal wat ik nu ga schrijven!!!!
Greeeeetzzz
12 jan. 2010, 18:01
Heeel veel plezier nog eventjes en hoop snel weer van je te horen!
Groetjes
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}